Persatuan Mahasiswa FBK

55644706 2310144652601301 1841452500717142016 n

PENGENALAN

Faculty of Language and Communication Society (FALCOM) merupakan sebuah Persatuan Mahasiswa Fakulti Bahasa dan Komunikasi, Universiti Sultan Zainal Abidin. Persatuan ini diwujudkan bertujuan untuk mengumpul para ilmuan bahasa di UniSZA bagi melahirkan pemimpin yang berilmu, berakhlak dan berketrampilan dalam berbahasa. Dengan Moto "Bahasa Sebagai Medium Penyatuan", FALCOM memberi tumpuan kepada pelajar dalam pembangunan bahasa, sastera dan komunikasi serta pengajaran secara kreatif dan inovatif melalui Bahasa Arab dan Bahasa Inggeris. Saf kepimpinan FALCOM merangkumi ketiga-tiga kos FBK iaitu ISM Bahasa Arab (BAS), ISM Bahasa Inggeris (BEN), serta Teaching Language As Second Language (TESL). FALCOM juga mem[unyai dua sayap utama iaitu Unit Bahasa Arab (mewakili Pelajar BAS) dan Unit Bahasa Inggeris (mewakili Pelajar BEN dan TESL).

ba  BI

VISI & MISI

Menaikkan taraf FALCOM sebagai legasi bahasa.

MISI

• Menjalain hubungan profesional yang berterusan antara institusi yang berintegriti.
  • Melaksanakan program-program pemerkasaan bahasa.
  • Menjadikan FALCOM sebagai medium penyatuan mahasiswa/wi.