ALUAN PENGARAH

Dr w Omar

Selamat datang ke laman sesawang Kolej Kediaman UniSZA.

Laman ini diwujudkan bagi memudahkan warga Kolej Kediaman dan masyarakat luar untuk mengikuti perkembangan yang berlaku di UniSZA amnya dan di Kolej Kediaman khususnya di samping menjadi medan untuk pihak pengurusan kolej kediaman menyampaikan maklumat kepada warga kolej kediaman.

Dalam usaha menjayakan agenda transformasi pendidikan tinggi Negara untuk meletakkan kolej kediaman IPTA setanding atau setaraf dengan kolej-kolej kediaman universiti tersohor di dunia tetapi dalam acuan Malaysia, maka pihak pengurusan kolej kediaman berusaha dengan penuh iltizam menjadikan Kolej Kediaman UniSZA sebagai sebuah penempatan pelajar yang sejahtera, selamat dan berkualiti untuk pembangunan insaniah dan pembentukan sahsiah pelajar.

Maklumat di dalam laman ini menerangkan pelbagai perkhidmatan yang disediakan oleh pihak kolej kediaman untuk dijadikan rujukan  dan panduan kepada semua warga kolej kediaman.